Over Nouvital

Nouvital Cosmetics is een innoverend en uitgebreid cosmeticamerk voor schoonheidsspecialist en opleidingsinstituut.

Alle producten zijn samengesteld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op cosmetisch gebied, e.e.a. geheel conform de Europese richtlijnen.

Onze producten bevatten voornamelijk werkstoffen van natuurlijke oorsprong.

Tevens zijn deze:

  • Hypoallergeen
  • Allergeenvrij geparfumeerd
  • Vrij van minerale oliën
  • Vrij van tarwekiemolie (i.v.m. glutenallergie)
  • Voorzien van een zonnefilter (alle dagcrèmes)
  • Dierproefvrij

 

"Cosmetic for men" verbeterd recept!
Zoals wij eerder hebben vermeld in een nieuwsbrief is er een aantal producten verbeterd door toevoeging van de werkstoffen  Betaine en Fucogel. Deze rijke werkstoffen zijn ook toegevoegd aan onze mannenlijn. Dit geld voor de volgende 3 producten: Total Energizer, Vital Skin Solution en Aftershave cream.  Nog een keertje de werkstoffen op een rijtje:

Betaïne(trimethylglycine) is afkomstig uit de suikerbiet (beta vulgaris). Het is een klein aminozuur met drie flexibele aminogroepen. Daardoor speelt het een belangrijke rol op celniveau bij methyleringsprocessen die allerlei lichaamsstoffen kunnen activeren en deactiveren. Door deze eigenschap beschermt het onder andere ons cel-DNA tegen beschadiging door zonlicht en vrije radicalen. (Uv-straling is verantwoordelijk voor 80% van onze "face aging") Betaïne is tevens een goede hydratant.
Fucogel is een biosaccharide van fucose-galactose suikers, gemaakt uit maïs en soja. De hydraterende werking is binnen drie uur anderhalf keer zo sterk als van hyaluronzuur, voornamelijk door de fucose component. Het sensorisch effect komt overeen met dat van synthetische siliconen en geeft de huid een "silky feeling". Tevens versterkt Fucogel ons immuunsysteem bij een optredende allergie.

Parfum
Omdat één van de belangrijkste parfumcomponenten in onze mannelijn niet langer leverbaar is, hebben we in goed overleg met onze leverancier een nieuwe geurcompositie samengesteld. Omdat ook dit nieuwe parfum geen allergene componenten bevat, blijft INCI op de etiketten ongewijzigd: parfum.

We hopen dat de nieuwe geur ook u uitstekend zal bevallen.


QR-code op de verpakking

Op de verpakking treft u ook een QR-code aan. Wanneer u deze code scant met een smartphone vindt u in één oogopslag alle informatie over gebruik en werking van het desbetreffende product. Om deze functie nog effectiever te maken is er ook een mobile-site aangemaakt, waarop u ook over alle andere producten informatie kunt vinden. Met dit systeem is uitgebreide productinformatie voor de klant snel en gemakkelijk te verkrijgen.

Nieuwe stamcel

Tevens heeft Nouvital een nieuw type stamcel (van een speciale druivensoort) aan de dagcrèmes en emulsies toegevoegd. Deze innovatieve stamcel beschermt binnen de cel het cel-DNA tegen afbraak door zuurstofradicalen en maakt de cel meer stressbestendig en beschermt daardoor de huid tegen huidveroudering (anti-ageing). Ook het schadelijke effect van UV-straling (foto-ageing) wordt door deze stamcel sterk verminderd. Met deze toevoeging zullen de producten een nog betere bescherming bieden.