Microdermabrasie ''Diamond Peel''

Microdermabrasie is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste laag van de opperhuid. De “Diamond Peel” is een mechanische peeling op basis van een diamantschijfje. Microdermabrasie maakt de huid gladder, reinigt verstopte poriën, verwijdert dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, egaliseert de huidskleur, verbeterd de doorbloeding en verhoogt de aanmaak van collageen en elasticiteit. Door verschillende koppen te gebruiken is het mogelijk om elk type huid en elke huidplooi, zelfs de meest gevoelige huiden, te behandelen. Deze verschillende koppen, grove en fijne, garanderen een effectieve peeling voor elk huidtype.

Microdermabrasie verbetert de volgende huidconditie

- Verfijning van de structuur van de huid: grove poriën, acnehuid, acnelittekens en andere littekentjes
- Vette, verstopte of onreine huid
- Oudere huid
- Zon beschadigde huid
- Droge, futloze en ruwe huid
- Verslapte en vermoeide huid
- Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
- Pigment en ouderdomsvlekken
- Rokershuid
- Striae

 

Contra-indicaties zijn

- Actieve acne
- Couperose
- Huidkanker
- Door zon verbrande huid
- Koortslip
- Gordelroos


Na de behandeling

Na behandeling met de “Diamond Peel” wordt onmiddellijk de opname van vocht en actieve ingrediënten gestimuleerd. Microdermabrasie kan éénmalig of als kuur worden uitgevoerd. De peeling is voor zowel vrouwen als mannen en voor de jongere en rijpere huid. Door een microdermabrasie behandeling gaat men er gezonder en vitaler uitzien! Door het verwijderen van de oude huidlaag worden de fibroblasten geactiveerd, die er weer voor zorgen dat de huid een jeugdige, elastische en gezonde uitstraling krijgt. De bloedcirculatie in de huid wordt met deze methode bevorderd. Door dit alles gaat de collageenvorming en celvernieuwing vooruit met als resultaat een jeugdiger uiterlijk.  Na de microdermabrasie behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. Direct na de behandeling intensief sporten of het nemen van een hete douche of zonnebanksessie of een sauna bezoek wordt afgeraden i.v.m. de al bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling.  Gebruik verder geen make-up tot 2 uur na de behandeling, omdat uw huid enige roodheid kan vertonen. U wordt geadviseerd voorzichtig te zijn in de zon en een sunblock te gebruiken. Tevens raden we u af om meteen na de behandeling te gaan zwemmen.


Hoe lang duurt een behandelsessie?

Microdermabrasie geeft het beste resultaat in een kuurbehandeling. Maar ook is met een enkele behandeling al een frissere huid te verkrijgen. Tussen de behandelingen zit 7 tot 10 dagen om de huid de gelegenheid te geven om nieuwe huidcellen aan te maken. Voor een goed zichtbaar resultaat moeten er 5 tot 10 behandelingen plaatsvinden. De behandeling moet thuis worden ondersteund met de juiste huidverzorgingsproducten voor een optimaal resultaat.

 

De behandeling bestaat uit:

Reiniging, microdermabrasie, onzuiverheden verwijderen, masker, serum en dagverzorging

De huid

Onze huid is in vele opzichten belangrijk en veel meer dan zomaar het omhulsel van ons lichaam. Het is ons grootste orgaan en is als het ware de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden uit onze omgeving.

De huid bestaat uit 3 lagen, die elk eigen specifieke functies hebben: 

- De opperhuid

- De lederhuid

- Het onderhuids bindweefsel

De opperhuid bestaat uit verschillende lagen en vormt in zijn geheel de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voornamelijk uit dode huidcellen (keratinecellen). Deze cellen worden voortdurend vervangen door celdeling, die in de onderste laag van de opperhuid plaatsvindt door de specifieke huid-stamcellen. De cellen vermeerderen zich door te delen en schuiven steeds een beetje op naar de oppervlakte van de huid. Als ze heel hoog komen te liggen gaan de cellen dood en vormen deze een zeer sterk pantser tegen ziekteverwekkers en uitdroging.

In de onderste laag van de opperhuid bevinden zich ook de pigmentcellen. Zij maken kleine pigmentkorrels aan, die zij doorgeven aan de keratinecellen. Dit pigment gebruiken de keratinecellen als een parasol voor hun celkern tegen de schadelijke werking van ultraviolette straling.

Gemiddeld wordt de gehele opperhuid in 30 dagen vervangen. Hoe rijper de huid wordt, hoe trager dit proces in zijn werk gaat. Ook kunnen er verstoringen ontstaan, die je kunt zien aan het huidoppervlak. Door de huid professionele verzorging te bieden en de juiste voedingstoffen te geven, kunnen we het delingsproces versnellen en de verstoringen van de huid verhelpen.

De lederhuid bestaat uit een stevige constructie van bindweefsel. Dit zorgt voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Hier vind je ook de bloedvaten, lymfevaten voor afvoer van afvalstoffen, zenuwen voor tastgevoel, pijngeleiding, temperatuurgevoel, voldoende voeding van de weefsels en afweer tegen schadelijke binnendringers als virussen en bacteriën. Wanneer de huid veroudert of beschadigd wordt door zonlicht, neemt de elasticiteit en veerkracht af. De lederhuid wordt niet voortdurend vernieuwd, zoals dat bij de opperhuid gebeurt, beschadigingen kunnen  hierdoor blijvend zijn. Door specifieke massages in combinatie met de juiste werkstoffen aan de huid te geven kunnen we de kwaliteit van het bindweefsel van de lederhuid verbeteren en verstevigen.

Het onderhuids bindweefsel is de grens tussen de huid en de onderliggende organen, waaronder de spieren en pezen in ons lichaam. Deze laag bestaat voornamelijk uit vet, bindweefselschotten en bloedvaten. Het onderhuids bindweefsel bepaalt de veerkracht van de huid en onze lichaamsvorm.