Acné huid

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid, meestal veroorzaakt door een vergrote hormoonproductie. Dit leidt tot vergroting van de talgklieren en de productie van meer talg. Zo ontstaan open comedonen (blackheads) en/of gesloten comedonen (whiteheads). Doordat de acnehuid kwetsbaar is voor bacteriën ontstaan er gemakkelijker ontstekingen, zoals pustels/papels. In de volksmond noemen we dit puisten. Een belangrijke bacterie die hierbij een rol speelt, is vaak de anaërobe Propionbacterium acnes.

Er bestaan verschillende vormen van acne. De meest voorkomende is de acne vulgaris. Deze komt vaak voor in de pubertijd, tijdens de overgang en/of zwangerschap.  Een ernstige vorm van acne is de acne conglobata. Deze laatste is alleen te behandelen met geneesmiddelen en een cliënt met deze huidaandoening moet altijd doorverwezen worden naar een dermatoloog en/of huidtherapeut.

De cosmetische behandeling van acné dient gericht te zijn op het effectief maar mild reinigen van de huid, het bestrijden van de infecties en het verminderen van de talgproductie. Nouvital heeft hiervoor doeltreffende producten in het assortiment.

Reiniging:

Reinig de huid ’s ochtends en ’s avond met de Deep cleansing gel, gevolgd door de Deep cleansing lotion.

Om oogmake-up op een zachte en effectieve wijze  te verwijderen, gebruik je de Eye make-up remover, gevolgd door de Eye contour lotion.

Bij deze huidaandoening mag geen dieptereiniging gebruikt worden met een korrel. De AHA lysing is een effectieve peeling voor deze huidconditie en kan het beste onder toezicht van een Nouvital schoonheidspecialiste of huidtherapeute gebruikt worden.

Na aanleiding van een huidanalyse kan de Nouvital schoonheidsspecialiste adviseren om thuis het Fructacid serum te gebruiken onder de dag- en/of nachtcréme om de huid elke dag licht van de dode huidcellen te ontdoen en hierdoor de huid te vernieuwen ook buiten de behandelingen om.

Verzorging:

’s Ochtends en ’s avonds breng je na het reinigen de Acnecare aan. In een later stadium, als de ontstekingen gereduceerd zijn, kan de Acnecare in combinatie worden gebruikt met bijvoorbeeld de Rebalance cream of de Moisturizing cream. De ontstekingen kunnen dan plaatselijk nog worden behandeld met de Acnecare.

Het is belangrijk om elke week 2 keer het Deep cleansing mask te gebruiken na het reinigen van de huid. Het bijzondere van dit masker is dat het niet alleen diep reinigt, maar ook voedingstoffen geeft en hier heeft juist de acne huid erg behoefte aan.

Extra opties:

Azulen concentraat kan onder de dag en/of nachtverzorging aangebracht worden om te desinfecteren, te voeden en te kalmeren.

Om littekens te voorkomen/verminderen kan het Vitamine E concentraat worden gebruikt en in de behandeling het Vliesmasker vitamine E.

Fructacid onder de dag- en/of nachtverzorging gebruiken verwijdert licht de dode huidcellen, vermindert onzuiverheden en voorkomt littekens op het huidoppervlak. Bescherm je huid tijdens de zomermaanden goed tegen UV straling, wanneer je dit serum gebruikt.

*Iedere huid is en blijft uniek. Producten die ook goed bij dit huidtype/huidconditie kunnen passen na een huidanalyse van een Nouvital schoonheidsspecialiste zijn:

  •          Enzymatic peeling (tijdens de gezichtsbehandeling)
  •          Azulen cream
  •          Oxygen mask 
  •          Sensitive skin mask