Gevoelige huid

Deze huid kenmerkt zich door roodheid aan het huidoppervlak (vaak na aanraking), is fijn en dun qua structuur en meestal vochtarm. Verder kunnen er kleine rode adertjes zichtbaar zijn en kan de huid eczeem en/of schilfertjes aan het huidoppervlak vertonen. Een gevoelige huid is zeer reactief waardoor deze sterker reageert op temperatuursinvloeden als hitte, kou, wind en zon. Dit kan zich uiten in de vorm van jeuk, rode vlekken, blaasjes en/of bultjes. Deze huid heeft krachtige hydraterende, herstellende en beschermende producten nodig om weer in goede conditie te komen. Een zachte effectieve behandeling is van belang. Producten met zepen, kleurstoffen en parfums met essentiële oliën als component kunnen met deze huidconditie beter vermeden worden. Nouvital heeft rijke en zachte producten om deze huidconditie te verbeteren.

Reiniging:

Gebruik voor de reiniging van de gevoelige huid de Azulen cleansing oil. Een lotion is hierna niet nodig. Het is wel mogelijk om de huid erna te verfrissen met de Azulen lotion.

Om oogmake-up op een zachte en effectieve wijze  te verwijderen, gebruik je de Eye make-up remover, gevolgd door de Eye contour lotion.

Gebruik voor een gevoelige huid altijd de Scrub cream sensitive. Wordt de huid zeer snel rood na aanraking of is deze zeer dun, dan is het belangrijk om deze huid niet te scrubben, maar te kalmeren, te voeden en te beschermen.


 Verzorging:

Azulen cream is een zachte en voedende verzorging voor de gevoelige huid. Deze kan zowel ’s ochtends als ’s avonds na het reinigen aangebracht worden.

Naast het kalmeren en beschermen heeft de gevoelige huid ook behoefte aan extra verzorging. Het Sensitive skin mask is hiervoor uitermate geschikt.

 Extra opties:

Vind je het niet prettig om met een olie te reinigen, gebruik dan de Cleansing milk in combinatie met de Azulen lotion.

Een gevoelige huid is vaak dun, dit geldt ook voor de hals- en decolletéhuid. Voor optimale verzorging kun je het beste de Decolleté rejuvenating cream gebruiken.

Een gevoelige/dunne huid toont vaak kleine adertjes aan het huidoppervlak. Deze teleangiëctasiën kunnen worden verminderd en worden voorkomen door de Telecare te gebruiken. Deze crème kan ook plaatselijk aangebracht worden.

Om ook de diepere huidlagen te verzorgen en te beschermen kun je het Azulen concentraat onder je dag- en/of nachtverzorging gebruiken.

Iedere huid is en blijft uniek. Producten die ook goed bij dit huidtype/huidconditie kunnen passen na een huidanalyse van een Nouvital schoonheidsspecialiste zijn:

  •          Aloë vera lotion
  •          Aloë vera day cream
  •          Aloë vera night cream
  •          Cucumber cream
  •          Vitacare
  •          Aloë vera mask
  •          Aloë vera concentraat
  •          Repair concentraat
  •          Vliesmasker Aloë vera en Repair