Normale huid

Een normale huid heeft een fijne huidstructuur, een egale teint en voelt zacht en veerkrachtig aan. Er zijn geen zichtbare poriën en vlekjes te zien en de normale huid heeft een evenwichtige vocht- en vetbalans en een goede doorbloeding. Ondanks dat deze huid weinig tot geen problemen vertoont en vrij stabiel is, is het toch belangrijk om de normale huid goed te verzorgen om deze zo lang mogelijk in goede conditie te houden en hierdoor huidveroudering te voorkomen.

Reiniging

De normale huid reinig je ’s ochtends en ‘s avonds met de Cleansing milk, gevolgd door de Aloë vera lotion. Om de huid optimaal van dode huidcellen te ontdoen en deze actief nieuwe cellen te laten vormen, kun je deze 1 á 2 keer in de week  scrubben met de Scrub cream.

Om oogmake-up op een zachte en effectieve wijze te verwijderen, gebruik je de Eye make-up remover, gevolgd door de Eye contour lotion.

Verzorging

Het is belangrijk om de normale huid goed te hydrateren, te voeden en te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Je kunt hiervoor de Aloë vera day cream met UV bescherming en de Aloë vera night cream gebruiken.

Om deze huid wekelijks een extra boost te geven, kun je het Aloë vera mask gebruiken. Deze werkt het effectiefst als je van tevoren de dode huidcellen hebt verwijderd door middel van de Scrub cream.

Extra opties:                                                                               

Een normale huid kan nog wel eens wat vetter worden op de neus en kin door hormoonveranderingen, gebruik dan de Cleansing foam om je gezicht te reinigen.

In de zomermaanden kan de huid extra vocht verliezen. Om dit aan te vullen kun je de huid verzorgen door het NMF serum onder je dag- en/of nachtcrème aan te brengen.

Ben je ouder dan 25 jaar, dan is het belangrijk om je oogverzorging niet te vergeten. Overdag kun je hiervoor het Eye contour serum gebruiken en eventueel ’s avonds de Eye contour cream. Om de fijne huidstructuur rond de ogen 1x in de week een extra boost te geven kun je het Eye contour mask gebruiken.

*Iedere huid is en blijft uniek. Producten die ook goed bij dit huidtype/huidconditie kunnen passen na een huidanalyse van een Nouvital schoonheidsspecialiste zijn:

  •         Cumcumber cream
  •         Scrub cream sensitive
  •         Enzymatic peeling (tijdens de gezichtsbehandeling)
  •         Vitacare emulsion
  •         Algea gel mask
  •         Chocolade mask
  •         Aloë vera concentraat, Vliesmasker Aloë vera.