Rijpe Huid

Bij het ouder worden van de mens functioneren alle fysiologische processen steeds minder. Dit geldt dus ook voor onze huid. Deze wordt hierdoor dunner en droger. Na het 27ste levensjaar neemt ook de productie van collageen en elastine gestaag af. Na de overgang wordt collageen zelfs niet meer aangemaakt. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Tevens houdt dit vlechtwerk vocht vast, vandaar dat ook het vochtgehalte van de rijpere huid afneemt. Het resultaat is het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels aan het huidoppervlak. Om dit proces zo lang mogelijk af te remmen is het belangrijk om uitgebalanceerde producten te gebruiken die het collageen- en elastinetekort aanvullen en de huid optimaal hydrateren. Nouvital heeft hiervoor uitstekende producten met corrigerende en anti-age eigenschappen.

Reiniging:

Het reinigen van de rijpe  huid is minsten zo belangrijk als het voeden. Omdat de rijpe huid steeds droger wordt, is het belangrijk om water-met-zeep te vermijden. Gebruik de Cleansing milk gevolgd door de Azulen lotion.

Om oogmake-up op een zachte en effectieve wijze  te verwijderen, gebruik je de Eye make-up remover, gevolgd door de Eye contour lotion.

Om de huid actief nieuwe cellen te laten vormen is het belangrijk om deze 1 á 2 keer in de week van alle dode huidcellen te ontdoen. Hierdoor regenereert en verjongt de huid zich. Je kunt hiervoor het beste de Scrub cream gebruiken. Is de huid al wat dunner en gevoeliger gebruik dan de Scrub cream sensitive.

Verzorging:

’S morgens en ’s avonds  kun je na het reinigen de Myoderm day cream of Myoderm night cream gebruiken.

De rijpe huid heeft sterk behoefte aan extra verzorging. Dit kun je doen door een 1 á 2 keer in de week een masker te gebruiken. Gebruik voor optimale huidverbetering het Phytocell mask. Deze werkt het effectiefst als alle dode huidcellen van tevoren verwijderd zijn met de Scrub cream.

Extra opties:

Omdat de huid ook vaak sterk behoefte heeft aan collagen, kun je de Collagen day cream met UV bescherming en Collagen night cream combineren met de Myoderm day cream met UV bescherming en Myoderm night cream. Bijvoorbeeld: Overdag Collagen day cream en ’s nachts de Myoderm night cream.

Gebruik voor optimale regeneratie en verjonging van de huid het Phytocell complex serum onder de dag- en/of nachtverzorging.

Quicklift geeft een directe lift, waardoor lijntjes vervagen en de contouren verstevigen. Ideaal voor bijvoorbeeld een feest, fotoshoot of bruidsmake-up. 

Verkeert de rijpe huid in een slechte conditie, door bijvoorbeeld een teveel aan UV-straling, dan kun je het herstel versnellen en de huid regenereren door het DNA repair serum onder de dag en/of nacht verzorging aan te brengen.

De vliesmaskers en concentraten van Nouvital voeden de onderste huidlagen. Vraag uw Nouvital schoonheidsspecialiste aan welke pure werkstoffen jouw huid het meeste behoefte heeft.

Het is belangrijk om de huid rond de ogen en de huid van hals en decolleté niet te vergeten. Hier treedt als eerste de huidveroudering op.

Gebruik hiervoor het Eye contour serum, Eye contour cream en de Decolleté rejuvenating cream.

Iedere huid is en blijft uniek. Producten die ook goed bij dit huidtype/huidconditie kunnen passen na een huidanalyse van een Nouvital schoonheidsspecialiste zijn: