Vette huid

De oorzaak van een vette huid is een te hoge talgproductie. Dit kan onder andere ontstaan door  hormonale veranderingen in het lichaam. Denk aan de pubertijd en bijvoorbeeld zwangerschap. Een vette huid kenmerkt zich door grove goed zichtbare poriën en ziet er vaak vaal en gelig-wit uit. Er ontstaan gemakkelijk verstopte poriën zoals comedonen en talgcysten. Tevens glimt de huid vaak. Met een zeer effectieve reiniging, peeling en de juiste werkstoffen kan het talg in de huid worden gereduceerd, waardoor de huid verbetert, een natuurlijke glans krijgt, zacht aanvoelt en de poriën verfijnd worden. Het is belangrijk om effectieve maar milde cleansers te gebruiken. Het te agressief reinigen van een vette huid stimuleert juist de talgproductie. Nouvital heeft effectieve producten voor de vette huid die gericht zijn op het in balans brengen van de talgproductie en de huid matteren om glimmen te voorkomen.

Reiniging:

Om de (licht) vette huid een milde en effectieve reiniging te geven gebruik je de Cleansing foam gevolgd door de Deep cleansing lotion.

Om oogmake-up op een zachte en effectieve wijze  te verwijderen, gebruik je de Eye make-up remover, gevolgd door de Eye contour lotion.

Een vette huid mag 2x in de week behandeld worden met de Scrub cream om onzuiverheden te verwijderen en te voorkomen. Om onzuiverheden op een dieper niveau te kunnen verwijderen kan de Nouvital schoonheidsspecialiste kiezen voor de AHA lysing tijdens de gezichtsbehandeling.

Verzorging:

Voor de verzorging van de vette huid is de Rebalance cream optimaal geschikt. Je hebt een directe werking door het matterende effect wat gedurende de dag aanhoudt en daarnaast zorgt het ervoor dat de talgproductie blijvend verlaagd wordt.

Het is belangrijk om de huid 1 á 2 keer in de week een masker te geven. Het Deep cleansing mask is hier uitermate geschikt voor. Deze werkt het effectiefst als van tevoren de Scrub cream gebruikt wordt. De reinigende en voedende stoffen kunnen zo dieper in de huid komen.

Extra opties:

Is de huid vetter dan normaal of vertoont deze veel comedonen, dan kun je de cleansing foam (tijdelijk) vervangen door de Deep cleansing gel.

Om eventueel een plaatselijke ontsteking te behandelen kan de Acne care worden gebruikt. Het is het gemakkelijkst om dit gedurende de nacht te doen.

Je kunt bij dit huidtype/huidconditie het Deep cleansing mask afwisselen met het Algae gel mask om de talgproductie te reduceren.

 Fructacid is een serum wat elke dag de dode huidcellen licht verwijdert op basis van een aangepaste hoeveelheid fruitzuur. Het kan helpen om de onzuiverheden te voorkomen en de huid te verbeteren. Als je dit product gebruikt onder je dag- en nachtverzorging is het belangrijk om alleen in overleg met de specialiste te scrubben. In de zomermaanden is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV straling.

Voor extra verzorging kan het Azulen concentraat worden gebruikt. Dit werkt heilzaam en zuiverend op de huid.

Iedere huid is en blijft uniek. Producten die ook goed bij dit huidtype/huidconditie kunnen passen na een huidanalyse van een Nouvital schoonheidsspecialiste zijn:

  •          Enzymatic peeling (tijdens de gezichtsbehandeling)
  •          Moisturizing cream
  •          Oxygen mask (tijdens de gezichtsbehandeling)
  •          Aloë vera concentraat